[...] profesorze. Na czym polega podstawowy błąd, jaki popełniamy na co dzień, jedząc śniadania czy obiady? -Nasze posiłki możemy podzielić na cztery grupy: białka ( mięso, ryby, jaja), węglowodany ( chleb, miód, cukierki, ziemniaki), tłuszcze ( masło, olej, smalec) i pokarmy roślinne ( warzywa, owoce, soki). Cały problem polega na tym, że węglowodany [...]
chrisshyn 2litry mleka ed? hardkor tes - napisales ze jesz jablka/gruszki/sliwki jesli o mnie chodzi to wlasnie po nich mam najgorzej do tego jeszcze dochodza winogrona banan/pomarancz/grejfrut - bezpiecznie + pewnie jeszcze kilka innych tak zauwazylem co ma skorke - jest problem nie ma skorki - wchodzi lepiej albo one albo poprostu niebezpieczny [...]
[...] (występują we wszystkich komórkach), o fosfoproteidy przy połączeniu z kwasem fosforowym (np. kazeina), o glikoproteidy przy połączeniu z węglowodanami (np. białko jaja kurzego), o lipoproteidy przy połączeniu z lipidami, o chromoproteidy przy połączeniu z barwnikami (np.: hemoglobina, chlorofil), o metaloproteidy przy połączeniu z [...]
[...] zaleca się stosowanie dawki 400-600 ug (lub więcej, po konsultacji z lekarzem). Wit. B12 Występuje w wielu produktach, a szczególnie: wątroba, mięso, niektóre ryby, jaja, produkty mleczne i, w mniejszym stopniu, produkty roślinne: niełuskane ziarna zbóż, drożdże, fasola, bób, orzechy. Wit. B12 jest niezbędnym składnikiem pożywienia. [...]
Jak prawidłowo łączyć posiłki Jeść smacznie, niskokalorycznie i zdrowo. Tak każdy by chciał. Niestety czasami to, co apetycznie wygląda na talerzu i, na dodatek, jest dietetyczne, nie zawsze bywa dobrym połączeniem dla naszego organizmu. Dlaczego tak się dzieje? Sekret tkwi w składnikach odżywczych zawartych w pożywieniu. PRAWIDŁOWE POŁĄCZENIA [...]
żródło www.fit.pl Żółtko jaja jest jednym z najbogatszych źródeł cholesterolu w naszej diecie. Czy to oznacza, że jeśli chcemy uniknąć chorób kojarzonych z wysokim stężeniem cholesterolu we krwi, powinniśmy unikać jajek? Prawie same zalety Z żywieniowego punktu widzenia jajka stanowią skumulowane źródło większości podstawowych składników [...]
[...] choliny = protektora wątroby i układu nerwowego – Cholesterol jest produkowany w wątrobie w odpowiedzi na spożywanie węglowodanów i cukru – Głównie alergenem jest białko jaja a nie żółtko. – Poleca 2-4 jajka dla dziecka lub 4-8 dla dorosłego (dziennie) – Jeśli nie ma biegunki można spożywać orzechy (jeśli nie ma się na nie alergii) i mąki z [...]
[...] nas dając uczucie sytości na długo dzięki temu nie zmagamy się z głodem. -w każdym posiłku musimy mieć porcje białka, najlepszymi jego źródłami są: mięso drobiowe i wołowe, jaja, ryby(polecam głównie makrele, śledzia i łososia z racji zawartych w nich kwasów tłuszczowych omega-3, którego znaczenie pro zdrowotne jest olbrzymie). -unikamy jako [...]
[...] zbożowe, kasze, naturalne płatki zbożowe, musli, niełuskany ryż, pieczywo razowe i żytnie) i nasiona roślin strączkowych. Błonnika nie zawierają m.in. mięso, ryby, mleko, jaja, alkohole, masło, oleje i inne produkty tłuszczowe.' dlatego tez warzyw mozna jest multum nawet na redukcji bo maja blonnik ja gdy uzywam zmielone siemie lniane (tam [...]
[...] szósty czyli ostatni posiłek ten powinien być lekki. Można do niego dodać zdrowy tłuszcz (tran/oliwa). Jako białko można dać ser twarogowy półtłusty,ale również można jaja kurze, rybę, mięso ale i tak najlepszym rozwiązaniem jest twróg lub serek wiejski białko/tłuszcze wentualnie można dac warzywa choć nie trzeba... -wzór diety REDUKCUJNEJ [...]
[...] zbożowe, kasze, naturalne płatki zbożowe, musli, niełuskany ryż, pieczywo razowe i żytnie) i nasiona roślin strączkowych. Błonnika nie zawierają m.in. mięso, ryby, mleko, jaja, alkohole, masło, oleje i inne produkty tłuszczowe.' dlatego tez warzyw mozna jest multum nawet na redukcji bo maja blonnik ja gdy uzywam zmielone siemie lniane (tam [...]
[...] -Zioła i przyprawy: anyżek, koper włoski, kurkuma. Zawierają resveratrol. -Mleko organiczne i jego przetwory: skoniugwany kwas linolenowy (CLA) -Orzechy, avocado, jaja organiczne: kwasy omega 3 i 6 -Siemię lniane: zawiera lignin (SDG). Po spożyciu związek ten ulega rozkładowi przez florę bakteryjną, w wyniku czego tworzy fitoestrogeny: [...]
[...] zwrócenia szczególnej uwagi na podaż pełnowartościowego białka. W okresie treningu siłowego pożywienie należy wzbogacić w białko zwierzęce. Tj. mięso, ryby,mleko , sery, jaja i ewentualnie preparaty białkowe. Jednak Jasiu lubi intensywne treningi a zapewnił już sobie odpowiednią ilość b/t/w ale wie że musi dostarczyć także innych [...]
[...] 7) To nie jest błąd redakcyjny, tylko z pełną świadomością napisany tekst. Redakcja Perfect Body nie popełnia takich błędów. Wyjaśniam sprawę cała; napisane jest "białka jaja kurzego", czyli l.mnoga, co odnosi sie do całkowitej puli protein zgromadzonej w białku i żółtku jaja, i to stanowi warotość referencyjną. Proteiny z samego białka jaja [...]
[...] wchłanialne (kazeina), posiłek ten powinien być lekki. Można do niego dodać zdrowy tłuszcz (tran/oliwa). Jako białko można dać ser twarogowy półtłusty,ale również można jaja kurze, rybę, mięso ale i tak najlepszym rozwiązaniem jest twróg lub serek wiejski -wzór diety REDUKCUJNEJ 8;00 Śniadanie: płatki owsiane orzechy oliwa Twaróg chudy 10;00 [...]
[...] to w tym momencie sam sobie przeczysz, skoro ww. przykład spożywa trans. Inna sprawa - nie można kierować się zdaniem jednego 'mistrza'. Wielu amatorów kulturystyki je całe jaja. Tutaj na forum są ludzie jedzący po 500 tygodniowo i wycinają się do bardzo niskiego bf /bez koksu/, więc kolejny mit o właściwościach otłuszczających żółtka można [...]
[...] z produktów roślinnych (soja, nasiona strączkowe, zboża) powinna wynosić nie więcej niż 30%, resztę białka powinniśmy zaspokajać ze źródeł pochodzenia zwierzęcego (mięso, jaja, przetwory mleczne). Podobne wartości mają się z soczewicą, nasionami jak i kiełkami, grochem zielonym, fasolą białą, czosnkiem (jego nie unikajcie). Warzyw unikamy [...]
[...] w każdym posiłku spożywać "pełne białko" (zawierające wszystkie aminokwasy) W praktyce bardzo trudno jest tak skomponowac posilek. To kryterium spelnia bialko jaja jako bialko wzorcowe. Trudno 5 razy dzienie jesc jajka. 3. Należy w każdym posiłku spożywać węglowodany o w miarę jak najniższym I/G pochodzące z warzyw(najlepiej [...]
[...] lub warzyw opryskiwanych preparatami cynkowymi lub produktów przechowywanych w naczyniach cynkowych. Źródła Znaczącym źródłem cynku są mięso zwierząt, ryby, ostrygi, jaja, drożdże piwne, warzywa, ziarna zbóż, pestki dyni, jajka, chude mleko, musztarda ziarnista. Poza produktami spożywczymi, pewne ilości cynku zawiera woda pitna z sieci [...]
[...] i kawałek chleba ( czyli przeciętna dieta zwykłej kobiety) i nie mam ochoty, tylko chodzi o to, że jem codziennie ok. pół kg ryżu/kaszy/płatków %) do tego 300g kurczaka, 3 jaja, mnóstwo warzyw i jeszcze suple typu białko itp., do tego trzeba doliczyć wszystkie płyny i wychodzi trochę kg jedzenia dziennie :P Jak mi to każdy mówi - jem jak chłop [...]